Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

joi, 3 decembrie 2009

"BARCA ECUMENICĂ" ŞI "BARCA INTERRELIGIOASĂ"

Testele “bărcii ecumenice” şi “bărcii interreligioase” nu sunt provocări sterile, ci ele vizează o sumă de nedumeriri stârnite de realităţi de ultimă oră, aparent nesoluţionabile, din România şi din lume. Întrebările sunt adresate în primul rând ortodocşilor, dar nu numai. “Barca” poate fi înlocuită cu orice alt spaţiu izolat (o cabană, un sat, un avion…), în care oameni de diferite confesiuni (respectiv religii) sunt obligaţi să întâmpine împreună iminenţa unei catastrofe.

Dacă aveţi comentarii, sau vreţi să dezvoltaţi răspunsuri mai ample, vă rog să le postaţi mai jos.

4 comentarii:

Alexandra spunea...

Modul in care e pusa problema e foarte interesant! Cred ca pe toti trei dintre calatori, Dumnezeu ii iubeste la fel, insa cum Dumnezeu este drept, fiecare isi primeste rasplata cuvenita.
Deasemenea cred ca oricare varianta ar alege cei trei, Dumnezeu s-ar milostivi de ei in vreun fel, caci Dumnezeu este bun!

ELENA DULGHERU spunea...

Va multumesc, comentariile dvs sunt importante pentru mine. Inteleg ca v-ati referit la calatorii din ambele situatii propuse.

alexander spunea...

oamenii se pot lucra in spirit impreuna indiferent de religie.

Florin spunea...

Dumnezeu vine cu Iubirea de Sus si importanta pentru situatia celor "trei" este perspectiva pe care fiecare dintre ei o are in raport cu raspunsul asteptat. In acest sens, gasesc ca este importanta privirea in SUS si ADEVARUL revelat in situatia in extremis prezentata de dvs. Acest ADEVAR este mai puternic ca forma sub care este imbracata confesiunea (religia).