Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

joi, 18 iulie 2019

Colocviu "Vasile Lovinescu" pe 13 iulie 2019 la Fălticeni

Sub semnul zodiilor văzute și nevăzute ale liniștitului târg moldav ne-am reunit, câțiva iubitori și fideli ai maestrului "gândirii tradiționale", spre a-i celebra personalitatea și moștenirea de spirit, adunați de fidela sa discipolă, scriitoarea și eseista dr. Roxana Cristian, care a și moderat întâlnirea. 
Gazda anualei reuniuni a fost, pentru prima dată, chiar micul conac al familiei Lovinescu, devenit de mulți ani "Galeria oamenilor de seamă" ai Fălticeniului - denumire pe deplin meritată și purtată cu multă noblețe.

Diafane nostalgii memorialistice, entuziasme de emul, precizie academică, fior al rostirii, adâncire în sens și, mai ales, indicibilul mister emanat (antum și postum) de irepetabilul filozof al abisurilor omului - acestea au fost ingredientele  simpozionului și lansării de carte ("Din viață" de Vasile Popa) desfășurate în cadrul Serii "Vasile Lovinescu" din 13 iulie 2019. Invitați: Magda Țepoi, Dan Iacob, Eleonora Bulboacă, Roxana Cristian, Elena Dulgheru.


Niciun comentariu: