Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

joi, 19 ianuarie 2012

Conferinţă dedicată Sfântului Grigorie Palama

Academia Ecleziastică din Salonic, împreună cu Institutul de Studii Patristice de la Mănăstirea Vlatadon, Institutul de Studii Creştin-Ortodoxe din Cambridge, Mitropolia din Salonic, Asociaţia "Prietenii Muntelui Athos", cu alte foruri ortodoxe şi administrative greceşti, organizează între 7 şi 15 martie, la Salonic, Conferinţa internaţională "Sfântul Grigorie Palama: semnificaţia teologică şi filozofică a operei sale". Conferinţa se va concentra pe contribuţiile Sfântul Grigorie Palama la dezbaterile teologice şi filozofice începând din sec. al XIV-lea şi până în prezent. Participanţii la conferinţă vor vizita mănăstiri din Salonic legate de activitatea Sfântului Grigorie Palama, precum şi alte lăcaşuri reprezentative pentru spiritualitatea ortodoxă elenă.

Detalii pe "Conference and Journal Call for Papers Portal"

sau pe pagina "Distance learning" a Institutului de Studii Crestin-Ortodoxe din Cambridge

În 2016 ambele situri sunt inactuale, în schimb informația utilă poate fi accesată pe pagina: http://www.bogoslov.ru/en/text/2478239/



3 comentarii:

Anonim spunea...

aceleasi obsesii palamite...o noua ocazie pt reafirmarea triumfalismului ortodox


uneori mi-e rusine ca sunt crestin-ortodox

ELENA DULGHERU spunea...

Ruşine?... Ruşinea poate fi un sentiment constructiv pentru un creştin-ortodox, întru vindecarea limitărilor proprii sau pe cele ale confraţilor. Avem multe of-uri nevindecate, e drept, dar în nici un caz nu este teologia Sf.-lui Grigorie Palama cea care să ne arunce în ruşine!
Anonimatul îşi poate purta şi el nestingherit triumfalismele, neatacate de nimeni.

Anonim spunea...

Doar cine intra in lumea si duhul învățăturilor Sf Grigorie Palama poate sesiza ceva din lumina acestui mare teolog al Bisericii. Oricum, slujba care se face în cinstea lui îl pune alături de Sfinții Trei Ierarhi. Eu trebuie sa fac un studiu despre cunoaștere la Sf. Grigorie Palama și am nevoie de cât mai multe informații.