Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

luni, 4 noiembrie 2013

TARKOVSKI la CINEMATECA ROMÂNĂ - 6 noiembrie 2013, ora 18

Editura Adenim vă invită la:

EVENIMENT TARKOVSKI la CINEMATECA ROMÂNĂ

Lansare carte: Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, de Mihai Vacariu
Discuții pe teme tarkovskiene: vizionare și dezbatere scene din filmele lui Andrei Tarkovski, Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Călăuza, Nostalgia și Sacrificiul.
Invitați:
Cristi Puiu, regizor
Elena Dulgheru, critic de film
Ovidiu Șimonca, redactor șef adjunct, Observator Cultural
Gabriel Vacariu, Facultatea de Filosofie
Mihai Vacariu
Moderator: Mihai Fulger, redactor șef Cinemateca Română
Vizionare de film: Călăuza, de Andrei Tarkovski
Editura Adenium vă invită miercuri, 6 noiembrie, la ora 18.00, la Cinemateca Română, Sala Eforie unde va avea loc lansarea volumului Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, de Mihai Vacariu, apărut la în colecția Punct RO. Eseu. Evenimentul este organizat de Cinemateca Română în colaborare cu Editura Adenium.
Invitați, alături de autor: Cristi Puiu, regizor, Ovidiu Șimonca, redactor șef adjunct Observator Cultural, Gabriel Vacariu, Lect. dr. Fac. de Filosofie, moderator: Mihai Fulger, redactor șef Cinemateca Română.
În cadrul acestei întâlniri, vă invităm la o discuție despre volumul Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei și vă provocăm la o dezbatere pe teme tarkovskiene. Evenimentul va include vizionarea unor scene din filmele Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Călăuza, Nostalgia și Sacrificiul.
În cartea sa Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, Mihai Vacariu propune o abordare nouă, întrucât eseul nu se constituie ca o nouă încercare hermeneutică, de deslușire a înțelesurilor tarkovskiene, ci este o poveste despre felul în care autorul a ,,vizionat, înțeles și mai ales trăit” filmele lui Tarkovski în timpul comunismului, dar și în perioada de tranziție a societății românești. Cartea reprezintă totodată un manifest pentru reîntoarcerea individului la artă, la muzică și literatură, un manifest pentru arta trăită ,,cu tot sângele și nervii noștri”.
eveniment Tarkovski la Cinemateca Romana afis
 
Sursa: http://www.adenium.ro/blog/eveniment-tarkovski-la-cinemateca-romana.html

Niciun comentariu: