Să ne rugăm pentru prietenia și buna înțelegere a popoarelor ortodoxe, pentru unitatea creștinilor și pentru deschiderea lumii către Hristos-Logosul dumnezeiesc!

marți, 16 iunie 2020

Rochia albă de dantelă (1989) - joi 18 iunie la Dalles-online

Dramă, film de dragoste, film de artă.
Film-meditație asupra bolii, morții și a iubirii. Una din peliculele emblematice ale lui Dan Pița. După un scenariu de D.R.Popescu.

O tânără desenatoare de modele, bolnavă de maladie incurabilă, este înconjurată de trei pretendenți (un medic, un fotbalist si un sculptor), care încearcă să ajungă la inima ei, dar confruntarea cu suferința fizică pare să fie, pentru ea, metafizic mai transfiguratoare decât iubirea.
Cu: Diana Gheorghian, Claudiu Bleonț, Alexandru Repan, Andrei Finți, Manuela Hărăbor.
Director de imagine: Călin Ghibu, Montaj: Cristina Ionescu, Muzica: Marcel Costea, Scenografie: Nicolae Ularu. Costume Cătălina Ghibu.
Premiul ACIN pentru imagine, coloană sonoră și montaj
(1989). Premii la Costinești pentru imagine, interpretare feminină (Diana Gheorghian) și costume (1990).
Cu ultimele două pelicule, ajungem, cu cursul Dalles-online, organizat la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”, la apogeul carierei maestrului Dan Pița.


Filmul poate fi vizionat de aici: https://www.youtube.com/watch?v=hmKGZEYrE3Y

Filmul este prezentat cu acordul maestrului Dan Pița în cadrul modulului de curs ”Regizori români între două milenii: Dan Pița și Nicolae Mărgineanu”, pe care îl susțin din octombrie 2019 la Universitatea Ioan Dalles.

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/727016841380710/

Mai multe detalii pe: https://www.dalles.ro/cursuri-de-cultura-si-educatie-cinematografica

Niciun comentariu: